19th Ave New York, NY 95822, USA
ERKEKLER İÇİN CİLT BAKIM ÖNERİLERİ
erkek-cilt-bakim-onerileri

Erkekler İçin Cilt Bakım Önerileri

Cilt bakımı artık erkekler için de bir günlük rutin haline gelmeli. “Ben zaten yapıyorum” diyor olabilirsiniz ama hatırlatmak isteriz ki iyi bir cilt bakımı rutini, duş alırken yüzünüzü yıkamaktan çok daha fazlasıdır, cildinizi sağlıklı ve mümkün olan en iyi şekilde tutmak için tasarlanmış bir rutindir. Herkes cildinizi gördüğüne göre, neden cildinize bakım yapmak için fazladan birkaç dakikanızı ayırmayasınız?

Erkek Ciltleri Kadın Cildinden Farklıdır

Erkekler şanslıdır, yüz kıllarından dolayı yüzlerinde daha güçlü bir destek yapısına sahiptirler. Bu, daha fazla kolajen ve elastin lifi (yüze güç ve elastikiyet veren cilt unsurları) ile birlikte daha kalın bir cilt yapısı oluşturur. Ve daha kalın cilt, kırışıklıklara direnmede daha iyidir.

Yüzdeki kıl bezleri yağ da üretir, bu nedenle erkek cildi kadın cildinden daha yağlıdır. Yağ nemi hapsedebilir, cildin nemli kalmasını ve daha genç görünmesini sağlayabilir – ancak yağlı cildin dezavantajı sivilceye yatkın olmasıdır. 

Çoğu erkek sabah rutininde 10 veya 15 dakika harcarken, birçok kadın makyaj yapmak, cilt bakımı ve düzgün şekillendirilmiş bir saç için bir veya daha fazla saat harcar. Erkekler günlük rutinlerine adımlar eklemeye direnebilir, ancak kolayca iyi görünmenizi sağlayacak birkaç ipucumuz var.

Ilık Suyla Duş Alın

Birçoğumuz sıcak bir duşa girmeyi ve özellikle dışarısı soğuk olduğunda uzun süre orada kalmayı severiz. Bu cildiniz için zararlı olabilir. Uzun süre sıcak suda banyo yapmak cildinizi kurutur ve kuru cilt kaşıntılı ve pul pul olur. Bunun nedeni, sıcak suyun doğal yağlarınızı yok etmesidir. Daha iyi cilt sağlığı için suyu sıcak değil ılık tutun. Eğer sıcak bir duşta ısrar ediyorsanız, süreyi beş dakikanın altında tutmaya gayret edin.

Yüzünüzü Havlu İle Ovuşturmayın

Yüzünüzü nasıl kurutacağınızı düşünmek için ne kadar zaman harcıyorsunuz? Muhtemelen çok değil, ama işte bir ipucu: Kurutma zamanı geldiğinde, havluyla yüzünüzü ovmak yerine pat pat dokundurmayı deneyin. Havluyu yüzünüze sürtmek cildinizi tahriş eder ve kurutur.

Nemlendirici Kullanmaya Başlayın

Hala başlamadıysanız, yüzünüzü her yıkadığınızda nemlendirici kullanmaya acil olarak başlayın! Neden? Nemlendirici, suyu dermise yakın tutarak size o ‘parlak cilt’ görüntüsünü sağlar. Ekstra nem, kırışıklıkları da azaltır. Kuru cildin etkilerini hafifletir ve çatlamış, pul pul olmuş cildin daha iyi görünmesini ve hissetmesini sağlayabilir.

Kremler nemlendirici olarak harika çalışır, ancak bazıları alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle önce onları test etmek en iyisidir. Yeni bir krem ​​deniyorsanız, önce bezelye büyüklüğünde küçük bir miktarı bileğinizin iç kısmında veya dirseğinizde test edin ve o bölgeyi bir veya iki gün yıkamayın. Ağrı veya kaşıntı hissetmeye başlarsanız veya kızarıklık fark ederseniz o ürünü kullanmayın.

Traş Olurken Dikkatli Olun

Sabah tıraşınız bittiğinde, aynanızda çok fazla tahriş olmuş kırmızı yumru görmek istemezsiniz. Tıraş bıçağı darbeleri, tahriş olmuş kıl köklerine neden olur ve tıraştan önce sakalınız yumuşak değilse tahriş daha da kötüdür.

Bunun olmaması için, duşta veya duştan çıktıktan hemen sonra tıraş olabilirsiniz. Ilık su, sakalınızı daha esnek hale getirir ve tıraş makinenizin daha kolay kesmesini sağlar. Ayrıca, nemli cildin düzeltilmesi daha kolaydır.

Tıraş kremi, tıraşınızı kayganlaştırarak bıçağınız ile yüzünüz arasında daha az sürtünme olmasını sağlar. Daha da iyi sonuçlar için rutininize hafif, nemlendirici bir tıraş kremi ekleyin. Cildi kurutan alkol içeren ürünlerden kaçının ve içerik listesinde yağlar, gliserin, sorbitol ve üre arayın.

Güneşten Uzak Durun

Erken yaşlanma belirtilerini önlemenin en iyi yolu kendinizi güneş ışığından korumaktır. Güneş ışığı cildinizi daha hızlı yaşlandırarak kırışıklıklara ve kötüleşmeye neden olur. Güneşten korunmak için her zaman SPF 30 veya daha yüksek dereceli güneş kremi kullanın.

Güneş yanığı potansiyeliniz sabah 10 ile akşam 4 arasında doruğa ulaşır. UV ışığının %80 kadarı bulutlara nüfuz edebilir, bu nedenle bulutlu bir günde güneş kremi hala önemlidir.

Sigarayı Bırakın

Sigara içmek cildinizi daha çabuk yaşlandırarak mat görünüme ve derin kırışıklıklara nede olur. Sigara içtiğinizde cilt problemlerinizin iyileşmesi daha uzun sürer. Sigarayı bırakmak zor olabilir, ancak ne kadar erken bırakırsanız o kadar sağlıklı görünürsünüz.

Didem Özkan Beauty Academy'e Gelin

Türkiye’de erkek bakımının öncüsü olan Didem Özkan Beauty Academy’de tüm erkeklerin ihtiyaçlarına uygun onlarca uygulama var. Detaylı bilgi ve randevu almak için bizimle iletişime geçin.

bir yorum bırakın