19th Ave New York, NY 95822, USA
CİLDİNİZ PSİKOLOJİNİZDEN NASIL ETKİLENİYOR?

Cildimiz Psikolojimizden Nasıl Etkileniyor?

Şunu bir düşünün: Birisi size fermuarınızın açık olduğunu söylüyor ve hemen yüzünüz kızarıyor. Veya yaklaşan çok önemli bir toplantı nedeniyle bunalmış hissediyorsunuz ve egzamanız şiddetleniyor; kaşıntı kontrolden çıkıyor. Sebep ve sonucu tespit etmek zor olsa da, samimi ve karmaşık bir beyin-deri bağlantısı inkar edilemez.

Hepimiz cildimizin sağlıklı görünmesi için birçok farklı etkene dikkat ediyoruz ve cildimizin en çok beslenme alışkanlıkları ya da çevresel faktörlerden etkilendiğini düşünüyoruz. Ancak bir o kadar önemli bir etken daha var: psikolojimiz!

Yoğun iş hayatı, uykusuzluk, karantina ile birlikte gelen depresif ruh hali… Cildimiz hepsinden etkileniyor! Stres, kaygı ve hormon değişiklikleri cildimizin yapısını olumsuz yönde etkiler ve siyah nokta, sivilce gibi kusurlara neden oluyor. Ruh halimizin cildimiz üzerindeki etkisini keşfetmek ve pürüzsüz bir cilt için, cilt bakım rutinimizin yanına iyi bir psikolojiyi de eklemek gerekiyor.

Cilt Davranışları

Cildimiz dikkat çekicidir. Toplam vücut ağırlığımızın %16’sını oluşturan ve yaklaşık 2m² büyüklüğündeki vücudumuzdaki en büyük organ olmasının yanı sıra ilk oluşanlardan biridir. Etkileyici işlevler listesi arasında bizi çevremizdeki dünyadan korumak, vücut ısısını kontrol etmeye ve vücuttaki su dengesini korumaya yardımcı olmak yer alır. 

Kısacası, sağlıklı bir vücudu korumak için hayati önem taşıyan birçok işlevi vardır.

Cildin davranışının büyük ölçüde hormonlardan ve duygularımızdan etkilendiğini biliyoruz. Sinirliyken veya stresliyken ciltte artan su kaybı, artan eritem (kızarıklık) ve sebum (doğal cilt yağları) üretiminde artış gibi bazı önemli fizyolojik değişiklikler olabilir. Duygusal stres altındaki kişilerin cilt problemlerinden daha yavaş kurtulduğunu ve birçok cilt probleminin daha da kötüleştiği ise artık hepimizin bildiği bir gerçek.

Cildimiz duygusal sağlığımızı yansıtmasının yanı sıra fiziksel sağlığımızın da bir göstergesi olabilir. Cilt, dış dünyaya karşı ilk savunma hattımızın bir parçasıdır ve özgüvenimiz için önemlidir. Bu nedenle sağlıklı bir cildin, sağlıklı bir beden ve zihin için önemli olduğu kadar genel sağlığımızı ve zindeliğimizi de yansıtması gerektiğini söyleyebiliriz.

Genişlemiş Gözenekler

Genişlemiş cilt gözenekleri genellikle genetik ve çevresel faktörlerden dolayı ortaya çıksa da psikolojik ve hormonal değişimler de yüzdeki gözenekler üzerinde etkili olabilir. Geniş bir yapıya sahip cilt gözenekleri birçok kişinin en çok rahatsız olduğu cilt problemlerinden biridir ve estetik olmayan bir görüntüye neden olur. 

Siz de cildinizdeki gözenek probleminden rahatsızsanız SweepDeep uygulamamızı deneyebilirsiniz.

Kırışıklık ve Çizgiler

Stres, kaygı, uykusuzluk gibi faktörler cildinizin erken yaşlanmasına neden olur ve yüzünüzdeki kırışıklık görünümü derinleşir. Hayatın ironik bir döngüsü olarak da ortaya çıkan bu kırışıklıklar sizi olduğunuzdan daha stresli gösterir…

Yüzünüzdeki kırışıklık ve çizgi görünümünden rahatsızsanız İğnesiz Botox, Yüz Lifting, SweepDeep uygulamalarımızı tercih edebilir, detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.